Aceto balsamico tradizionale di Modena "Affinato"
Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny dojrzewa w zaciszu fabryki octu.
Dzięki specjalnej technice dekantacji oraz wieloletniemu uszlachetnianiu
i leżakowaniu ocet balsamiczny jest uzyskiwany z gotowanego moszczu
winogronowego. Ten dojrzewa dzięki powolnemu zakwaszaniu wynikającemu
z naturalnej fermentacji i stopniowej koncentracji w beczkach z różnych
gatunków drewna, bez żadnych dodatków. Leżakuje przez co najmniej 12 lat,
co nadaje mu niepowtarzalny tradycyjny, dobrze wyważony smak, pełen
aksamitnych niuansów.
Aromatyczny, ciemnobrązowy, pełny i jasny, swoją gęstość przejawia
w prawidłowej, sypkiej syropowatości. Ma złożony, przenikliwy,
charakterystyczny zapach, o wyraźnej, ale przyjemnej i harmonijnej
kwasowości. Tradycyjny i niepowtarzalny, dobrze zbalansowany słodko-kwaśny
smak, jest wykwintny i pikantny.
Doskonale komponuje się ze wszystkimi rodzajami potraw, od przystawek
do deserów. Należy pamiętać, że przy gotowaniu wskazane jest by dodawać
go dopiero na końcu, aby nie rozpraszać cennego aromatu.
Zawartość buteleczki 100ml
Składniki: gotowany miąższ winogron.
POSIADA OZNACZENIE ORYGINALNEGO POCHODZENIA
Wyprodukowany i zapakowany we Włoszech.
Importer: Essenza d’oliva, ul.Graniczna 37i,
72-003 Dobra
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.