;
Połączenie aksamitnego smaku i doskonałej konsystencji sprawia, że dostępne w tej kategorii produkty wspaniale wzbogacą rozmaite dania. Oferujemy włoski ocet balsamiczny pochodzący z Modeny. Powstaje na bazie dawnych tradycyjnych receptur sięgających okresu Oświecenia, co stanowi gwarancję jego niepowtarzalnej jakości i sprawia, że jest wart swojej ceny. W tej kategorii przygotowaliśmy także krem-polewę z dodatkiem białej trufli, który dzięki wyjątkowej gęstości doskonale sprawdzi się do dekorowania dań. Zapraszamy do wyboru odpowiednich dodatków do potraw sprowadzanych prosto z Włoch.
Dbamy o to, aby nasz asortyment zawierał wyłącznie włoskie produkty najwyższej jakości, właśnie takie jak tradycyjny ocet balsamiczny. Cena każdego z artykułów w tej kategorii uzależniona jest od dokładnego sposobu produkcji i wieloletniości. Koszt zakupu wynosi od kilkudziesięciu do kilkuset złotych za butelkę. Na szczególną uwagę zasługuje ocet balsamiczny z Modeny, który przez długi czas leżakował w drewnianych beczkach, przelewany z roku na rok do różnego rodzaju drewna nabiera szczególnych aromatów i smaków.
Ocet balsamiczny. wspaniale komponuje się z rozmaitymi potrawami, nie tylko włoskimi. Można go używać do mięs, warzyw, zup, sałatek i nie tylko, bo smakuje wyśmienicie również na owocach, lodach a nawet rybach. Jakość niepowtarzalnego smaku octu balsamicznego z Modeny może zagościć teraz również na państwa stołach. Cena naszych produktów idzie w parze z wysoką jakością, produkty w tej kategorii nie zawierają barwników, zagęszczaczy i innych sztucznych dodatków.
W ofercie można znaleźć wspomniany już włoski krem z octu balsamicznego z Modeny. Oprócz wieloletnich octów balsamicznych wchodzących w skład kremu, wyróżnia go niezwykle intensywny aromat białej trufli, który dodaje wykwintnego, niepowtarzalnego charakteru każdej potrawie. W szczególności warto po niego sięgnąć w celu udekorowania potraw, chociaż nadaje się świetnie zarówno na kanapkę z serem (świetnie komponuje się z parmiggiano reggiano), na wędliny i mięsa. Polskie gospodynie sprawdziły ocet balsamiczny dodawany do kapusty kiszonej i galarety z nóżek. Ta niezwykła kompozycja polsko-włoskich smaków może połechtać nasze podniebienie. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami na temat włoskich produktów w tej kategorii. Jesteśmy pewni, że każdy znajdzie tu odpowiedni dla siebie ocet.