;
Początki produkcji tego sera to czasy Imperium Rzymskiego: z historycznych źródeł wynika, że ten odżywczy, owczy ser był spożywany przez rzymskich żołnierzy przed bitwami i po bitwach jako źródło energii. Ser tworzy gotowana, twarda masa, zaś mleko jest koagulowane pastą z podpuszczki jagnięcej. Po skrzepnięciu mleka dodaje się zgodnie z tradycją charakterystyczny dla tej produkcji ferment "scotta graft".
Składniki: mleko owcze, podpuszcza, sól, fermenty.
Ser świetnie komponuje się w różnych daniach: najczęściej stosowanych do makaronu Carbonara czy Amatriciana. świetnie sprawdzi się również jako posypka na kanapki, na gotowane warzywa, ryż albo tartę.
Ser jest wysyłany w torebce termicznej.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.